Ackrediterad utbildningsaktör Level 1 & Level 2 International Coaching Federation

20 års erfarenhet av coaching

LÄR DIG COACHING PÅ RIKTIGT!

INVESTERA I DIN PERSONLIGA UTVECKLING OCH DITT LEDARSKAP

Vi har coachutbildningen för dig som verkligen vill lära dig coaching på riktigt.
Vårt utbildningskoncept LEARN COACHING ger dig stöd och konkreta verktyg för att utvecklas inom coaching och ditt ledarskap.

Utbildning

UTVECKLA DITT SJÄLVLEDARSKAP OCH DIN COACHANDE FÖRMÅGA

Med vårt beprövande utbildningskoncept LEARN COACHING utvecklar du ditt självledarskap och din coachande förmåga. Vi har bred branscherfarenhet och arbetar aktivt med coaching och ledarskap. Vi har skapat en coachutbildning med hög kvalité för dig.

COACHUTBILDNING MED GARANTERAD KVALITET

APPROVED COACH TRAINING PROGRAM (ACTP)

Vi är stolta över att erhållit International Coach Federations (ICF) högsta ackreditering för coachutbildning. Vi är endast en handfull skandinaviska coachutbildningsföretag som har det. Det är en kvalitetsstämpel för dig som kund och garanterar att du får en utbildning av högsta kvalitet. Utbildningarna berättigar dig att söka de internationellt gångbara certifieringarna Associated Certified Coach (ACC) samt Professional Certified Coach (PCC).

Vi följer FHMs Rekommendationer, vi ställer inte in -vi ställer om, varmt välkommen!

VÅRA KURSLEDARE

Jenny Bergh

Grundare och VD för Khraft, AB. PCC, Professional Certified Coach (ICF) samt medgrundare av LEARN Coaching AS tillsammans med Toril Nygreen Grave.

Hon har en Eng BA Theology and Valuebased Leadership samt Pedagogiskt ledarskap, Kreativa processer etc.

Jenny är en erfaren coachinstruktör, utbildare, särskilt inom ledarskap, organisation och är en uppskattad föredragshållare och processledare och coach.

Toril Nygreen Grave

Senior Konsult, CPCC(CTI) PCC, Professional Certified Coach (ICF) erfaren coachinstruktör och utbildare

Toril är medgrundare av LEARN Coaching AS tillsammans med Jenny Bergh.  Hon är passionerad för utveckling och har sin bakgrund som gymnasielärare och HR specialist. Toril arbetar för några av de största norska bolagen genom sitt företag TNG Consulting AS. Hon är erkänd för att vara en tuff coach, pedagogisk utbildare och inspiratör.

LYSSNA PÅ VÅR PODD

Hur är det att jobba som coach? Här pratar vi högt och lågt om coaching och delar med oss av våra erfarenheter i vårt dagliga arbete. Coaching genomsyrar allt!

LÅNGHOLMEN KONFERENS

Våra kurser i Stockholm hålls på Långholmens Kurs och Konferens

Långholmen erbjuder en fantastisk lärandemiljö med en omtalad fika-buffé och smaklig lunch. Allt serveras i en grön oas mitt i Stockholm med utsikt över vattnet till Stockholm stadshus.

Långholmen erbjuder möjlighet till boende i flera prisklasser för dig som vill stanna över natt, rekommenderas av tidigare deltagare.

På morgonen kan du promenera runt ön eller ta en löprunda och avsluta med ett uppfriskande dopp innan första lektionen börjar. Se till att inte missa frukosten bara, den är värd ett besök den också.

Angående Covid-19, Långholmen har hela vägen varit noggranna i sin leverans av en trygg konferensmiljö.

VAD TYCKER TIDIGARE DELTAGARE?

Frida Sörlisten, Skolledare och ICF, Associated Certified Coach

Khraft är en professionell aktör inom coaching och ledarutveckling. Konsulterna är erfarna, pålästa, trygga och dessutom trevliga. Företaget har en tydlig grund som de vilar på och känns ändå både flexibelt och med viljan att ständigt vara i utveckling.

Lillemor Ivansson, Beliva AB

Jag är imponerad över vad coaching kan åstadkomma – utveckling, upplevelse och förflyttning!

Under utbildningen har jag lärt mig mycket om mig själv och om detta kraftfulla verktyg.

Ayda Moayedzadeh, Stockholm Stift

Coachutbildningen har gett mig självinsikt, verktyg, trygghet och styrka att lyfta det bästa och se möjligheter. Alla borde gå. Transformativt ledarskap!

Per Westblom

Jag har fått redskap för att stödja människors utveckling. -insikt om vad perspektivskiften betyder för att skapa förståelse och reflektion. -erfarenheter av hur också korta samtal med coachfokus kan leda till betydande lärdomar.

Elisabet

Utbildningen har gett mig en tydlighet i mig själv och jag har fått utveckla mina olika sätt i kommunikationen. Jag har fått många bra verktyg i coaching som också blir ett förhållningssätt i mycket.

Andreas Nilsson, Örebro Universitet

Kursen utmanade mig som person och mina föreställningar om mig själv samtidigt som den inspirerat och lockat till arbete. Den har  utvecklat mig i mitt sätt att förhålla mig till andra människor, inte minst mina medarbetare.

Andreas Nilsson, Enhetschef, Örebro Universitet

Ayda Moayedzadeh, Stockholms stift

Jenny är kompetent, jordad, trygg och inspirerande föreläsare med mycket god pedagogik!

Ninetta Edelsgren, Stockholms stift

En mycket bra utbildning med kompetenta kursledare som varvar praktiska övningar och samtal. Rekommenderas varmt!

Urban Knutsson, Volvo Construction Equipment

You would expect a good coach to use tools and methods to guide you to new perspectives on a presented situation. Jenny does that, but adds a stunning capability to quickly reach below that, into the underlying reality. The notion that this coach not only wants to help, but also understands and cares is an effective catalyst to finding ways to improve the situation.
Jenny’s knowledge and experience is completed by an empathic talent, into a mix that makes her a true coach.
I have done some coaching myself, and been coached by many, including Jenny.
Based on that experience, I highly recommend Jenny Bergh as coach.

Johan Zetterlund, LR Revision och redovisning Strängnäs AB

Jag rekommenderar utbildning från Khraft till alla som vill få en personligt utveckling och en riktig energiboost.

VÅRA UTBILDNINGSPAKET

SJÄLVLEDARSKAP OCH COACHING

En 2-dagars kurs där vi lägger grunden för ledarskap, medarbetarskap och coaching, det vill säga hur väl du leder dig själv. Kursen ger 15 CCE poäng.

Du får lära dig:

9 400kr + moms

LEARN COACHING FUNDAMENTALS

Fundamental är en Steg 1 utbildning i Coaching för alla som vill lära sig coaching på riktigt. Relevant för dig som arbetar med människor i ditt yrke på ett eller annat sätt.

Du får:

35 000kr + moms

LEARN COACHING ADVANCED

Coacher som önskar att fördjupa sina färdigheter inom coaching och vill utveckla sin professionalitet som intern eller extern coach. Vi vänder oss till dig som vill hitta din nisch och utveckla ditt erbjudande och förankra dina coachförmågor i ett affärstänk och i ledarskap.

Du får:

44 500kr + moms

Vanliga frågor

Välj en ICF-ackrediterad coachutbildning. Det tycker vi är viktigt.

ICF står för International Coaching Federation, som världens största organisation för coacher. ICF är en oberoende part i förhållande till både coacher och coachutbildningar och därmed en god källa till oberoende information kring valet av coachutbildning.

Vi är själva ICF-certiferade coacher och våra coachutbildningar är ackrediterade av ICF. Våra coachutbildningar är:

Vi är ackrediterade på ICF:s högsta kvalitetsnivå ACTP (Approved Coach Training Program), vilket innebär att ICF har ett gott förtroende för oss som utbildare och att vår coachutbildning kontinuerligt kontrolleras mot ICF:s höga krav. Det finns bara en handfull utbildare i Skandinavien som innehar den ackrediteringen.

Om du vill ansluta dig som medlem i ICF eller certifiera dig så är det viktigt att du anmäler dig till en ackrediterad coachutbildning som innehåller minst 60 utbildningstimmar.

Vi har knutit hela vår coachutbildning mot de åtta  kärnkompetenser som ICF (International Coaching Federation) identifierar. Genom utbildningarna visar vi hur varje metod eller förhållningssätt kopplar mot en viss eller flera av ICF:s kärnkompetenser.

Detta är oerhört viktigt både för dig som vill utvecklas inom coaching och för dig som vill certifiera dig som coach. Du har nytta av att förstå hur kärnkompetenserna hänger ihop, och framförallt ger det dina klienter en helt annan upplevelse.

Coachutbildningen är upplevelsebaserad. Det innebär att vi har korta teorigenomgångar som varvas med reflektion, coachövningar och democoaching. Vi har också en gedigen litteraturlista att bita i för den som önskar, och två kursböcker vi främst hänvisar till som rekommenderad läsning.

Våra utbildare och instruktörer är PCC-certifierade* eller högre. Vi har assistenter som är ACC-certifierade** och som är tidigare deltagare och hjälper till under utbildningen i vissa delar.

* PCC står för Professional Certified Coach, vilket innebär minst 125 timmars utbildning och att ha genomfört minst 500 timmars coaching.

** ACC står för Associated Certified Coach, vilket innebär minst 60 timmars utbildning och att ha genomfört minst 100 timmars coaching. 

Vår utbildning är ACTP-ackrediterad, vilket är en kvalitetsgaranti.

ACTP står för Approved Coach Training Program. Denna ackreditering hos ICF (International Coaching Federation) står för att vi har god kvalitet som utbildare, och vår coachutbildning kontrolleras kontinuerligt mot ICF:s krav. 

Det finns bara en handfull utbildare i Skandinavien som innehar den ACTP-ackreditering.

Våra deltagare har uppskattat följande hos oss:

 • Vår bredd som instruktörer. Att vi inte bara arbetar som coachutbildare utan också arbetar med stöd till ledningsgrupper och HR-konsulter, samt med förändringsledning, chefscoaching och mycket mer.
 • Att vi är frikostiga med att dela med oss av våra egna erfarenheter av att bygga upp våra företag i en tuff bransch. Vi är öppna med hur det är att arbeta som coach internt och externt, och hur vi använder oss av coaching i vår verksamhet med våra kunder etc.
 • Vår koppling till ICF är stark. Jenny Bergh och Toril Nygreen Grave som tillsammans byggt upp utbildningen LEARN COACHING har båda varit och är aktiva i branschförbundet ICF.
 • Vårt engagemang i våra deltagare. Vi erbjuder en högkvalitativ utbildning med små kursgrupper.
 • Vårt fokus på självledarskap parallellt med coachutbildningen.

Hos oss kommer deltagarna från en mängd olika bakgrunder och representerar skilda yrkesgrupper. De har olika syften med att vilja gå utbildningen.

För att nämna några kategorier:

 • Konsulter,
 • HR-personer,
 • sjuksköterskor,
 • lärare,
 • andra typer av pedagoger,
 • diakoner,
 • chefer och ledare från olika branscher som vill bli bättre i sin kommunikation och bättre på att samarbeta med sina medarbetare.

Många av våra deltagare framhåller just mångfalden bland deltagarna som en styrka i upplevelsen av våra coachutbildningar. Det ger mervärden i form av breddade perspektiv och ökad möjlighet till reflektion om det egna området.

Vi har max tolv deltagare på coachutbildningen, på grund av restriktionerna i samband med Covid-19. 

Nej, du behöver inte vara certifierad för att arbeta som coach. Coach/coaching är inte skyddade begrepp, utan alla får kalla sig coach om de vill.

Vill du arbeta professionellt med coaching?

Då rekommenderar vi dig att både utbilda dig och skaffa dig en certifiering. I dag är de som söker coaching betydligt mer kvalitetsmedvetna än tidigare, och ställer högre krav på coachutbildning och certifiering.

ICF:s (International Coach Federation) certifiering för coacher innebär en tydlig kvalitetsmärkning på din kompetens. Den som är ICF-ansluten coach förbinder sig att hålla ICF:s etiska riktlinjer, vilket ger trygghet för coachkunderna kring konfidentialitet etc. Dessutom kan ICF-certifierade coacher ta mer betalt för sina tjänster. Självklart är det också så att den träning och utbildning som krävs för att bli certifierad gör oss till bättre coacher.

Diplomerad coach kan du bli efter vilken coachutbildning som helst som utlovar ett diplom. Går du en ICF-ackrediterad coachutbildning ska grundutbildningen till diplomerad coach innehålla 60 timmar coachspecifik träning. Coachutbildningen ska gå igenom ICF:s kärnkompetenser och etiska riktlinjer. Därefter får du kalla dig diplomerad coach.

En coachcertifiering hos ICF på den lägsta nivån, ACC (Associated Certified Coach) kräver minst 100 timmar coachpraktik, 10 timmar mentorcoaching samt 60 timmar coachspecifik utbildning. Vid ansökan får den sökande genomföra ett onlinetest på sina kunskaper i coaching och främst etiken kopplat till coachingen. Beroende på vilken coachutbildning du gått behöver du eventuellt också lämna in en inspelad och transkriberad coaching som valideras av ICF.

Ja, ordet coach är inget skyddat begrepp. Däremot är ICF varumärkesskyddat och du får inte säga att du är ICF-coach eller att du har en ICF-certifiering om så inte är fallet. ICF:s certifieringar är färskvara och gäller i tre år, därefter behöver du omcertifiera dig.

Detta är tre olika certifieringsnivåer inom ICF (International Coaching Federation) som har med din samlade erfarenhet att göra, dels den teoretiska i form av utbildningstimmar, dels antalet timmar som du har coachat klienter. I korthet:

 • ACC, Associated Certified Coach. En coach som har minst 100 timmars coacherfarenhet, minst 60 timmars coachspecifik träning samt genomgått minst 10 timmar mentorcoaching, och efter detta genomför en godkänd validering och ett godkänt CKA-test.
 • PCC, Professional Certified Coach. En coach med minst 500 timmar coacherfarenhet, minst 125 timmar coachspecifik träning, samt genomgått minst ytterligare 10 timmar mentorcoaching och godkänd validering av sin coaching.
 • MCC, Master Certified Coach. En coach med minst 2500 timmar coacherfarenhet, minst 200 timmar coachspecifik träning och ytterligare minst 10 timmar mentorcoaching samt godkänd validering av coachning.

Våra coachutbildningar ger dig möjlighet att certifiera dig på ACC- och PCC-nivå.

Som medlem i världens största organisation för coacher, ICF, får du möjlighet att marknadsföra dig själv på deras webbplats med egen profil. Det ger också möjligheter till mycket fortbildning och nätverk genom konferenser, utbildningar och coachcirklar, där du tillsammans med andra coacher övar på coaching. ICF är idag ett starkt varumärke som borgar för god kvalitet och etik.

För att bli en bra coach behöver du ha en bra grundutbildning och sen är det träning, träning och mera träning som gäller. Coaching är att jämställa med ett hantverk, och precis som alla snickare, målare och chefer behöver du mycket träning för att bli riktigt bra.

Mentorcoaching är ett bra hjälpmedel för att bli bättre, i våra coachutbildningar finns det inbyggt.

Man kan ju fråga sig vad skillnaden är mellan att vara coach, konsult och mentor. En del saker är gemensamt för de tre rollerna, framför allt att uppdraget är att stödja den som man arbetar med. Men hur man arbetar som coach, konsult eller mentor skiljer sig åt på flera sätt.  I den här artikeln beskriver vi hur.

Vår konferenspartner Långholmen Konferens bidrar med stor luftig lokal och kurserna hålls med begränsat antal deltagare för att kunna upprätthålla avståndet. I tillägg har vi fem webinarier på kvällstid 18:00-20:00, vi använder zoom och du deltar från där du befinner dig.

Vi har en onlineutbildning för dig som föredrar det. I dagsläget genomförs den helt på engelska enbart.

Vi följer de rekommendationer och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och regeringen meddelar.

Följande åtgärder har vi gjort i de utbildningar där vi ses fysiskt:

 • Utbildningsgrupperna är på max 8-12 personer i våra fysiska utbildningar (justeras utifrån riktlinjer)
 • Vi bokar stora konferenslokaler med god ventilation för utbildningarna. Vi ser till att det går att hålla säkra avstånd på 1,5–2 meter.
 • Vi tillhandahåller handsprit och möjlighet till god handhygien.
 • Vi arbetar utomhus med walk&talks (promenadmöten) etc.

Just nu erbjuder vi också de flesta av våra utbildningar digitalt. 

När rekommendationerna kring Covid-19 ändras

Om det kommer ändrade rekommendationer från myndigheterna kommunicerar vi med dig som kund/deltagare och kommer överens om hur vi kan lösa varje enskild insats.

Exempel

I våra coachutbildningar har två grupper valt att flytta fram en eller ett par kurstillfällen för att just de grupperna värderat det fysiska mötet. Vi har då lagt till ett par extra online-webbinarier för att upprätthålla lärandet i utbildningen och för att skapa luft i schemat när vi väl ses. I en annan utbildning gick vi över till att leverera kursen helt online.

TVÅ DELTAGARES RESPONS PÅ ONLINE-UTBILDNING:

”Jag var skeptisk till att genomföra en så här interaktiv kurs online men det har gått över förväntan att genomföra utbildningen online.” Jonas Ekman, VD, LR Revision och Redovisning Strängnäs.

“LEARN Coaching er veldig bra strukturert og man lærer noe nytt både om seg selv og coaching for hver modul. Toril skaper godt samhold og læringsmiljø i gruppen. Kurset har fungert overraskende bra også virtuelt! Å få trent på virtuelle samtaler og coaching er veldig nyttig for den nye arbeidshverdagen.” Ina Grindheim, HR Manager

VILL DU VETA MER OM VÅRA COACHUTBILDNINGAR INNAN DU BOKAR?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Kontakta oss

Jenny Bergh

Grundare och VD för Khraft AB
PCC, Professional Certified Coach (ICF)