Ackrediterad utbildningsaktör Level 1 & Level 2 International Coaching Federation

20 års erfarenhet av coaching

Learn Coaching

Lär dig coaching, utforska din inre kompass

Vår övertygelse är att organisationers framgång beror på gott samspel och effektiv kommunikationen. Vi har utvecklat LEARN COACHING för dig som arbetar med människor på ett eller annat sätt och vill utveckla din kommunikation. Många av våra deltagare är projektledare, jobbar inom HR, har chefsuppdrag eller vill arbeta som coach och har för avsikt att söka certifiering hos International Coaching Federation, ICF.

Vi har bred branscherfarenhet och arbetar aktivt med coaching och ledarskap. Vår upplevelse är att vi möter många duktiga, kompetenta ledare som kämpar med att utveckla sina medarbetare men får ändå inte till det.  Vi ser att behovet av coachkompetens är stort inom samhällets olika områden och har skapat en utbildning med hög kvalitet för dig.

LEVEL 1 och Level 2 ackrediterade AV INTERNATIONAL COACHING FEDERATION

Vårt utbildningskoncept LEARN COACHING är en av mycket få coachutbildningar i Skandinavien som kvalitetssäkrats av International Coaching Federation (ICF) på både Level 1 och Level 2
 
De flesta som går våra utbildningar gör det för att vässa sitt ledarskap, sin förmåga att lyssna på kunder som konsult eller för att man helt enkelt vill utveckla sitt självledarskap och sina relationer privat och professionellt.

Ackrediteringen ger oss möjlighet att examinera både Associated Certified Coach (ACC) och Professional Certified Coach (PCC) efter genomgången utbildning. Både ACC och PCC är en internationellt gångbar certifiering hos International Coaching Federation (ICF).
 
LEARN COACHING består av två separata delar, en grund- och en fortsättningsutbildning.
 
Ta kontakt om du önskar en utbildning för din organisation. Vi erbjuder skräddarsydda upplägg inom självledarskap, relationsdesign för bättre samarbeten, kommunikationsfärdigheter och coachande ledarskap m.m. Hör av dig så går vi igenom vad ert behov är.

Vi utbildar digitalt eller på plats

När vi genomför våra utbildningar som fysiska träffar gör vi det ofta i Stockholm i vackra omgivningar på Långholmen Hotell & Restaurang med närhet till kommunikation, mysiga restauranger,  sköna promenadslingor vid vattnet och shopping.
 
Emellanåt utbildar vi också på annat håll som exempelvis Eskilstuna, Oslo, Köpenhamn.
 

Anmäl ditt intresse

Jenny Bergh

Grundare och VD för Khraft AB
PCC, Professional Certified Coach (ICF)


LEARN COACHING utmanar dig att utveckla din coachande förmåga och att upptäcka din inre kompass och dina drivkrafter. Allt detta är till nytta för de personer och den organisation du leder eller coachar.

Vår coachmodell

Klientens resurser är i centrum av vår coachmodell. En duktig coach skapar rum för klientens lärande och hjälper dig att upptäcka och kalibrera din egen inre kompass! 

International Coaching Federation definierar coaching sompartnering with clients in a thought-provoking and creative process that inspires them to maximize their personal and professional potential.*

Partnerskapet mellan klient och coach är nyckeln till vår förståelse av coaching. Det gäller oavsett om coach och klient tillhör samma organisation eller team, eller om coachen är extern konsult.

Vår modell symboliseras av kompassen som består av klientens resurser, värderingar och syfte. Vi har alla en inre kompass även om vår medvetenhet om den inre kompassen kan  variera från person till person och variera genom livet. 

En kvalificerad coach tror på sin klient och ser hen som resursstark, samt hjälper hen att upptäcka och kalibrera sin egen kompass.  Coaching handlar om att hjälpa klienten att leda sig själv med hjälp av sin egen kompass.

Den yttre ramen av vår sexkantiga modell förklarar vad coachen behöver göra och vara för att ge sin klient bra coaching. Genom det förhållningssättet skapas coachnärvaron som är beskriven genom  orden i ramens inre kant. 

Coachnärvaron skapar ett rum, fritt från dömande och värderande, vilket i sin tur ger rum för att lära och uttrycka sina tankar. Detta skapar värde och gör samtalet meningsfullt.

Coachresan medvetandegör klienten om hens erfarenheter och ger möjlighet att reflektera samt planera för nya angreppssätt och experiment i vardagen. Detta möjliggör ett kontinuerligt lärande och resulterar i förändring. När coachingen är framgångsrik implementeras det reflektiva tillvägagångssättet i klientens vardag och formar och påverkar både klienten och hennes eller hans omgivning. Vi har lånat Kolbs learning circle** och integrerat den i vår modell för att synliggöra hur viktigt reflektion och  lärande är i coachingen.

Vi anser att coaching är en kreativ process som ökar vår klients medvetenhet om sin inre kompass. Att upptäcka och kalibrera din egen inre kompass gör det möjligt för dig att möta världen frimodigt och samverka med nyfikenhet samt utföra ett effektivt ledarskap.

* ICF: https://coachingfederation.org/core-competencies

** Kolb’s learning cycle by David Kolb.

​Vill du utbilda dig i coaching?

Vill du utforska din egen kompass kan du göra det genom att gå vår coach- och ledarutbildning LEARN COACHING Fundamental eller ett av våra coachingpaket.

LEARN COACHING Fundamental är en grundläggande coachutbildning med helhetsgrepp på allt från metoder och verktyg till det coachande förhållningssättet.

Genom hela utbildningen förankras du som deltagare i ditt självledarskap genom att utforska och kalibrera din egen inre kompass och kompetens. Kursen är skapad med tanke på både dig som deltagare och de människor som du i din tur ska möta. De ska mötas av kvalitet i coachingen, av grundade coacher. Ledare som är trygga i sig själva och har en medvetenhet om sin inre kompass och kompetens och som förmår att avgöra hur de bäst ska använda det för den enskildes och gruppens bästa.

Utbildningen LEARN COACHING genomförs i Sverige av Khraft AB som har licensen för Sverige.

 

Vision

LEARN Coaching’s vision is to give a holistic approach to coaching, coaches and leaders. Our participants will be able to balance the serving of their clients/organizations/coworkers and will get the tools to live a fulfilling life! LEARN Coaching is here to serve people who serve others, with training and education!

LEARN Coaching challenges you to develop your coaching, discover your own internal compass, and drive change. All in service of the people and organisations you lead or coach.

Våra kurser erbjuder ett helt utbildningskoncept från helt otränad till certifierad coach. Du kan följa hela kursplanen alternativt välja en kurs för att förfina din kompetens eller till och med välja att bara boka en Development Session (DS) för att boosta din utveckling.

Vi erbjuder ett holistiskt synsätt på både coachträning och ledarskapsutveckling och våra vanliga deltagare/kunder är ledare, coacher, lärare, HR-anställda och konsulter av olika slag.

Jenny Bergh och Toril Nygreen Grave är grundare av konceptet och företaget LEARN Coaching. Vi har mötts genom vårt gemensamma intresse av och kärlek till coaching och utveckling och vår passion för professionalitet. Genom åren har vi samtalat i timmar om hur lärande och utveckling egentligen sker och vad som krävs för att det ska ske. Vi har delat med oss av erfarenheter och det vi lärt oss i arbetet med våra coachklienter. Vi har utforskat utmaningarna och lärt oss av våra misstag.

Vi har kontinuerligt uppdaterat varandra om det senaste inom relevant forskning och utmanat varandra till nya perspektiv.

Vi har jobbat på att utveckla, lära, växa och leverera. Vi har båda arbetat som instruktörer och lärare i andra coachskolor och utbildat organisationer i coaching och coachande ledarskap samt skrivit material i ämnet. Tillsammans har vi mer än 40 års erfarenhet med utveckling och har coachat en oerhörd mängd ledare och chefer. Vi har arbetat med klienter på tre kontinenter och levererat ett antal spännande projekt inom området ledarskap och coaching. Vi har varit varandras partner i projekt som krävt extra mycket. Vi sätter lärandet högt och undervisa kommer vi göra så länge vi fortsätter lära!

ICF-konferensen ”Courage to create change”

Vi älskar att engagera oss tillsammans med andra duktiga coacher och är tacksamma för den professionella gemenskap som International Coach Federation (ICF) erbjuder oss. ICF har spelat en avgörande roll i att etablera en etisk och professionell standard för coachyrket. Vi har båda varit aktiva styrelsemedlemmar i ICF Sverige respektive Norge. Vi har också gemensamt och separat engagerat oss i flera ICF-projekt som Stora Coachdagen och ICF-konferensen i Malmö 2014: Courage to Create Change – Coaching for a Sustainable Future. Det var faktiskt där drömmen om att skapa en kvalitativ coachutbildning som drivs av passion för coaching och utveckling föddes.

Vi utbildar på svenska, engelska och norska.

Allmänna Villkor

Avbokningar 60 dagar eller mer före kursstart ger dig full återbetalning.

Avbokningar 30 dagar eller mer före kursstart ger dig 50 % av din insättning återbetald.

Avbokningar 29-15 dagar innan kursstart ger dig 30 % återbetalning. Avbokningar 14 dagar eller mindre innan kursstart ger ingen återbetalning – men du kan ge bort din plats på kursen till någon annan.

Vid förhinder att delta i en modul kan du genomföra den modulen i nästa grupp förutsatt att det finns utrymme, mot att du täcker de faktiska konferensutgifterna (ca 3500 för två dagar, kan variera lite utifrån kursplats).

Moms tillkommer på samtliga kursavgifter.

Inställd eller ändrad utbildning

Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningar på grund av för få deltagare, vilket i sådana fall meddelas så snart som möjligt. Vi reserverar oss för ändringar beträffande kursledare, lokal, tider, litteratur, kostnader, tryckfel, etc.

Sjukdom eller force majeure

Mot uppvisande av läkarintyg återfås 50 procent av kursavgiften.

Vid överenskommelse om prenumeration gäller samma regler som ovan. Det betyder att vid avhopp från kurs faktureras du fortsatt i enlighet med ovan kontrakt.

Är du anmäld via ett särskilt gruppavtal/företagsavtal kan andra avtal förekomma. I dessa fall har kontaktansvarig för gruppen information.

 

De flesta av våra fysiska kurser i Sverige hålls på Långholmen Hotell & Restaurang. De erbjuder en fantastisk lärandemiljö med en omtalad fikabuffé och smaklig lunch. Allt serveras i en grön oas mitt i Stockholm med utsikt över vattnet till Stockholms stadshus. 

Långholmen erbjuder också möjlighet till boende i flera prisklasser för dig som vill stanna över natt. Boendet rekommenderas av tidigare deltagare.

På morgonen kan du promenera runt ön eller ta en löprunda och avsluta med ett uppfriskande dopp innan första lektionen börjar. Se till att inte missa frukosten – bara den är värd ett besök.

Vid andra tillfällen såsom för DEEP DIVE använder vi ofta Sigtunahöjden, Sigtuna som erbjuder en fantastisk miljö för vår tvådagars-fördjupning och co-creation som har kompassen i fokus. Här kommer du ned i tempo och tillsammans äter vi en utsökt middag på restaurang Skog, en prisvinnare.

Vår internationella utbildning LEARN Scandinavia och våra öppna event förläggs för det mesta till Downtown Camper by Scandic vid Brunkebergs torg i centrala Stockholm. Det gör att du lätt kan kombinera vistelsen med en Stockholms helg fylld av shopping eller jobbmöten.

Lär dig mer om lyssningsteknik och gör en enkel övning.

Om du inte hittar mejlet i din inkorg, kontrollera att det inte har hamnat bland skräpposten.

Ayda Moayedzadeh, Stockholm Stift

Coachutbildningen har gett mig självinsikt, verktyg, trygghet och styrka att lyfta det bästa och se möjligheter. Alla borde gå. Transformativt ledarskap!

Andreas Nilsson, Örebro Universitet

Kursen utmanade mig som person och mina föreställningar om mig själv samtidigt som den inspirerat och lockat till arbete. Den har  utvecklat mig i mitt sätt att förhålla mig till andra människor, inte minst mina medarbetare.

Andreas Nilsson, Enhetschef, Örebro Universitet

Johan Hedlund, Kyrkoherde

Jag har fått teorier till mitt förhållningssätt som utvecklats. Rekommenderar coachkursen som utmanar till möjligheter att utmanas och utmana andra.

Ayda Moayedzadeh, Stockholms stift

Jenny är kompetent, jordad, trygg och inspirerande föreläsare med mycket god pedagogik!

Ylva Blomberg

Coachutbildningen gav mig nya bra verktyg för både coaching och ledarskap! Jag har lärt mig reflektera mer.

Emma Ullberg

En otroligt givande coachkurs som både gav många nya färdigheter och insikter om mig själv. Jag kan rekommendera coachkursen till alla som i någon form jobbar med att leda människor eller vill förstå mer om sig själv och utvecklas på ett personligt plan.

Aril Svartdahl, Daglig Ledere for Ledarskolen, Coaching Academy, Oslo

Jenny er målinrettet og disiplinert, og har god oversikt, ikke bare på detaljer men ogå på det store bildet. Hun er åpen, lydhör og laerevillig og har emne till å vaere tydelig på en konstruktiv måte. Jenny har min fulle tillit og varme anbefaling.

Johan Zetterlund, LR Revision och redovisning Strängnäs AB

Jag rekommenderar utbildning från Khraft till alla som vill få en personligt utveckling och en riktig energiboost.

Pål Berger Egeland, Saga Welco AS

Saga Welco AS was helped by Jenny as part of a pair of consultants as we arranged our first internal culture workshop. Jenny proved her professionalism and competence through the whole day and she took a big part in making this important day for us a great success.

Lillemor Ivansson, Beliva AB

Jag är imponerad över vad coaching kan åstadkomma – utveckling, upplevelse och förflyttning!

Under utbildningen har jag lärt mig mycket om mig själv och om detta kraftfulla verktyg.