Ackrediterad utbildningsaktör Level 1 & Level 2 International Coaching Federation

20 års erfarenhet av coaching

# 125 Ord i kommunikation och personlig utveckling

Tillsammans med Elisabeth Linder filosoferas det här kring ord och kommunikation. Samtalets upprinnelse kommer av en text Jenny skrivit kring ord.

Som Elisabeth uttryckte det i något förberedande samtal inför det här avsnittet:

”Ord är ju så klumpiga ibland, så grova, så fyrkantiga manifestationer med alltför otillräckliga omgivningar för att verkligen förmedla något från mig till någon annan.”

Ordens betydelse för den egna och gemensamma utvecklingen, att ha förmåga, mod och insikt att kunna uttrycka sig är en viktig nyckel. Jenny Bergh läser en egen text på temat, håll till godo och önskar att den får stanna hos dig en stund som ett tema för reflektion.

”Jag märker hur jag prövar att formulera mig, hitta försiktigt fram. Jag undviker ord. Jag saknar ord. Jag hittar ord. Jag testar ord. Jag håller tillbaka ord. Jag använder ord. Använder dem modigare än mitt förstånd ibland. Plötsligt klarnar bilden. Fler ord blir möjliga, tillgängliga. Jag tar tydliga, medvetna risker med orden.

Ord som skapar rum, nya rum och återanvända rum. Rum för tanke, handling och fantasi. Av alla ord som kommer föds en del i djupet av mig själv.”

 

Nu låter vi hösten få komma med många nya avsnitt om Arbetsplatsens utformning, om rekrytering och varför det är så svårt med rekrytering. Om att vara ledare och vikten av reflektion etc. Många spännande gäster väntar runt hörnet.

Vi kommer gärna till dig och din organisation och inspirerar. Hör av dig så bokar vi ett möte om vad vi kan hitta på tillsammans!

Dela den här sidan