Ackrediterad utbildningsaktör Level 1 & Level 2 International Coaching Federation

20 års erfarenhet av coaching

#128 Tone Aannerud Johansson

Att rekrytera rätt person till rätt plats. Rekrytering, är det många som sliter med. Så hur tänker någon som har varit chef i över 20 år med en lång erfarenhet som chef från år på Volvo CE, Assa Abloy och nu de senaste åren som interimchef på en rad olika bolag. 

Jenny Bergh samtalar med Tone Aannerud Johansson om utmaningarna med rekrytering och Tone delar med sig av sina tips och hur hon brukar gå till väga vid rekrytering. Genom åren har berättar hon bland annat gjort sina bästa rekryteringar bland de som är helt olika henne själv. Dessutom har det bidragit till mitt lärande att ha människor med helt andra perspektiv och personlighet i mitt team. Att lägga tid på att fundera över vad det befintliga teamet behöver kompletteras med har varit en stor del av Tones tillvägagångssätt. 

Andra tips som du kommer att få höra mer om i avsnittet är

Ta alltid med någon från ditt team i rekryteringen
Sök olikheter – jokrar är alltid intressanta
Ge ett case från verkligheten så du får höra hur den sökande skulle lösa just den uppgiften.

Sist men inte minst, till dig som söker jobb tänk på att det är en ömsesidig process. Är chefen någon du vill jobba med? Hur är kulturen på arbetsplatsen? Låter det som att det här är något du kommer trivas med?

Dela den här sidan