Ackrediterad utbildningsaktör Level 1 & Level 2 International Coaching Federation

20 års erfarenhet av coaching

# 130 Pia Rosin om att bygga team

I avsnitt 130 gästas vi av Pia Rosin Kommunikationschef på Telenor Sverige och med ett stort hjärta för basket. Pia har mer än 20 års erfarenhet av kommunikation i allt från små IT företag till stora koncerner. Därtill har hon också coachat Sveriges U16 lag för damer till ett EM-brons. Hon vet hur man vänder underläge till seger för den enskilde såväl som laget. Här är det uppenbart att laget alltid kommer först utan bekostnad av den enskilde spelaren.

I samtalet med Jenny Bergh berättar Pia om sina erfarenheter av att bygga team både inom idrotten som basketcoach och från sitt arbete som chef. Mycket likheter finns och idrotten har i Pias historia haft stor betydelse för hennes ledarskap. I samtalet dyker det emellanåt upp några riktiga godbitar såsom styrkan i att” blanda tankarna med luft” och att frågan är om det går att ge för mycket positiv feedback. Pia berättar också om hur kärlek kan fylla hovet och få både statsminister och Kroatiens ambassadör att delta på plats.

Vill du höra mer om Pia och hennes tankar kring kommunikation, kan vi rekommendera följande avsnitt från Kommunikationspodden.

Dela den här sidan